Uncategorized

FAQ

Voor wie is keto coaching bedoeld?

Mijn keto coaching is in principe geschikt voor alle volwassenen die willen overstappen naar een keto leefstijl of de keto leefstijl weer willen oppakken. Mensen die voor 1-op-1 coaching kiezen doen dit omdat zij verzekerd willen zijn van de juiste informatie met een persoonlijke benadering.

Is keto coaching ook geschikt als ik medische problemen heb?

Keto coaching is niet bedoeld als behandeling of preventie van ziekte. Het is ook niet bedoeld als een vervanging van een medische behandeling of als alternatief voor medisch advies. Ik verstrek daarom ook geen medische adviezen. Ik ben altijd bereid om als keto coach mijn mening over medische onderwerpen te geven maar beslissingen gebaseerd op deze mening zijn voor eigen risico.

Begeleid je ook kinderen?

Nee, ik begeleid geen kinderen, alleen volwassenen. Kinderen kunnen overigens prima een keto leefstijl volgen samen met hun ouders maar zij hoeven geen macros bij te houden en hebben bovendien meer koolhydraten nodig omdat hun hersenen nog in de groei zijn.

Is duo coaching mogelijk?

Alle keto coaching pakketten zijn afgestemd op 1-op-1 coaching voor volwassenen: de intake, coachgesprekken en de dagelijkse support zijn altijd persoonlijk. In overleg kan er wel gekeken worden of een pakket kan worden aangepast om coaching voor een partner mogelijk te maken.

Wat kost keto coaching?

De tarieven en inhoud van de verschillende pakketten kan je hier vinden. Ook losse consulten en vervolgpakketten behoren tot de mogelijkheden.

Heb je ook een praktijkruimte?

Nee ik heb geen praktijk ruimte en dat is een bewuste keuze. Mijn coachees komen overal vandaan, zowel in Nederland als in het buitenland. Reizen naar een in Utrecht gelegen praktijkruimte voor een intake of een coach gesprek is daarom voor de meeste mensen gewoon niet haalbaar. Door middel van video gesprekken is het toch mogelijk om het persoonlijke karakter van een intake of coachgesprek te bewaren. De dagelijkse support vindt plaats via Whatsapp, email of Messenger.

Moet ik zelf aantekeningen maken tijdens een gesprek?

Nee dat is niet nodig, het mag natuurlijk wel maar na een intake of een coachgesprek krijg je altijd een follow-up mail met daarin de besproken punten en aanvullende informatie.

Kan ik ook voor een maaltijd plan bij jou terecht?

Nee ik verstrek geen maaltijd plannen. Een maaltijd plan moet allereerst voldoen aan een groot aantal eisen: persoonlijke macros, budget, smaak, intoleranties, allergieën, culturele achtergrond en ga zo maar door. Dit vergt tijd waardoor de kosten van een coaching pakket enorm omhoog zouden gaan. Ik kies er daarom ook liever voor om mijn coaching zo toegankelijk mogelijk te houden.

In de praktijk is verder ook gebleken dat het vanaf het begin zelf leren plannen van maaltijden enorm belangrijk is voor het slagen van deze leefstijl: het geeft inzicht in de eigen macros, leert je om goed luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en geeft het nodige zelfvertrouwen. Uiteraard geef ik wel ondersteuning hierbij als dat nodig is: meekijken met de maaltijd planning is onderdeel van de dagelijkse support.

Ik weet nog niet zeker of keto coaching wel iets voor mij is, is het mogelijk om eerst kennis te maken?

Dat kan zeker, vul voor het maken van een gratis telefonische afspraak van 15 minuten hier je gegevens in.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met mij op via het contact formulier.