Uncategorized

FAQ

Hier kun je veel gestelde vragen vinden over keto coaching

Voor wie is keto coaching bedoeld?

Keto coaching is in principe geschikt voor alle volwassenen die willen overstappen naar een keto leefstijl of de keto leefstijl weer willen oppakken. Mensen die voor 1-op-1 coaching kiezen doen dit omdat zij verzekerd willen zijn van de juiste informatie en een holistische benadering.

Wat houdt keto coaching eigenlijk in?

Voor meer informatie over keto coaching klik hier

Is keto coaching ook geschikt als ik medische problemen heb?

Keto coaching is niet bedoeld als behandeling of preventie van ziekte. Het is ook niet bedoeld als een vervanging van een medische behandeling of als alternatief voor medisch advies. Ik verstrek daarom ook geen medische adviezen. Ik ben altijd bereid om als keto coach mijn mening over medische onderwerpen te geven maar beslissingen gebaseerd op deze mening zijn voor eigen risico. Ik adviseer daarom altijd om de eigen behandelend arts of huisarts te vertellen dat je een keto leefstijl volgt. Jouw arts kan bovendien altijd contact met mij opnemen als hij of zij vragen heeft.

Begeleid je ook kinderen?

Ik begeleid geen kinderen, alleen volwassenen. Kinderen kunnen overigens prima een keto leefstijl volgen samen met hun ouders maar zij hoeven geen macros bij te houden en behoren over het algemeen ook meer koolhydraten te eten.

Is duo coaching mogelijk?

De coachgesprekken en dagcoaching zijn altijd afgestemd op 1-op-1 coaching voor volwassenen. In overleg kan er wel gekeken worden of een pakket kan worden samengesteld om duo coaching mogelijk te maken.

Wat kost keto coaching?

De tarieven kan je hier vinden.

Kan ik ook mijn eigen coaching pakket samenstellen?

Een pakket op maat is altijd mogelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan een coachgesprek+ met dagcoaching als aanvulling of een reeks coachgesprekken gedurende een aantal maanden. Neem dus even contact op en we bespreken samen de opties.

Heb je ook een praktijkruimte?

Ik heb geen fysieke praktijkruimte. Mijn cliënten komen overal vandaan, zowel in Nederland als in het buitenland. Reizen naar een in Utrecht gelegen praktijkruimte voor een coachgesprek is daarom voor de meeste mensen niet haalbaar. Door middel van video gesprekken is het toch mogelijk om het persoonlijke karakter van een coachgesprek te bewaren. Dagcoaching vindt plaats via Whatsapp en email.

Is de praktijk gecertificeerd?

Ja, ik ben in het bezit van vier Nutrition Network certificaten:

  • Professional Training in LCHF/Ketogenic Nutrition & Treatment
  • LCHF in Clinical Practice Online Training
  • Diabetes Reversal
  • Obesity: Risk & Reversal

Nutrition Network is het internationale onderwijs platform van de Noakes Foundation. Je kan mijn registratie hier vinden.

Tevens ben ik in het bezit van het PIM certificaat Treating metabolic syndrome, type 2 diabetes and obesity with therapeutic carbohydrate restriction en Medische Basiskennis CPION.

Overige registraties:

Moet ik zelf aantekeningen maken tijdens een gesprek?

Het is raadzaam om zelf aantekeningen te maken tijdens een coachgesprek. Bij een coachgesprek+ is voor- en nawerk inbegrepen en hoef je in principe dus niet zelf aantekeningen te maken.

Kan ik ook voor een maaltijdplan bij jou terecht?

Ik verstrek geen maaltijdplannen. Een maaltijdplan moet allereerst voldoen aan een groot aantal eisen: persoonlijke macros, budget, smaak, intoleranties, allergieën, culturele achtergrond en ga zo maar door. Dit vergt tijd waardoor de kosten van coaching enorm omhoog zou gaan. Ik kies er daarom ook liever voor om mijn coaching zo toegankelijk mogelijk te houden.

In de praktijk is verder ook gebleken dat het vanaf het begin zelf leren plannen van maaltijden enorm belangrijk is voor het slagen van deze leefstijl: het geeft inzicht in de eigen macros, leert je om goed luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en geeft het nodige zelfvertrouwen. Uiteraard geef ik wel ondersteuning hierbij als dat nodig is: meekijken met de maaltijd planning is onderdeel van de dagcoaching.

Ik weet niet zeker welke vorm van keto coaching voor mij geschikt is, kan jij mij daarbij helpen?

Een adviesgesprek is dan zeker aan te raden. Tijdens dit gesprek maak ik een analyse van jouw huidige leefstijl en ontvang je advies met betrekking tot keto coaching. Dit videogesprek duurt 30 minuten en kost €20. Maak voor een afspraak gebruik van het contact formulier.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met mij op.