Uncategorized

FAQ

Hier kun je veel gestelde vragen vinden over keto coaching
Voor wie is keto coaching bedoeld?

Mijn keto coaching is in principe geschikt voor alle volwassenen die willen overstappen naar een keto leefstijl of de keto leefstijl weer willen oppakken. Mensen die voor 1-op-1 coaching kiezen doen dit omdat zij verzekerd willen zijn van de juiste informatie en een holistische benadering. Tevens ben ik gespecialiseerd in keto coaching voor vrouwen in de overgang en in stress management.

Wat houdt keto coaching eigenlijk in?

Voor meer informatie over hoe een coaching traject verloopt klik hier

Is keto coaching ook geschikt als ik medische problemen heb?

Keto coaching is niet bedoeld als behandeling of preventie van ziekte. Het is ook niet bedoeld als een vervanging van een medische behandeling of als alternatief voor medisch advies. Ik verstrek daarom ook geen medische adviezen. Ik ben altijd bereid om als keto coach mijn mening over medische onderwerpen te geven maar beslissingen gebaseerd op deze mening zijn voor eigen risico. Ik adviseer daarom altijd om de eigen behandelend arts of huisarts te vertellen dat je een keto leefstijl volgt. Jouw arts kan bovendien altijd contact met mij opnemen als hij of zij vragen heeft.

Begeleid je ook kinderen?

Ik begeleid geen kinderen, alleen volwassenen. Kinderen kunnen overigens prima een keto leefstijl volgen samen met hun ouders maar zij hoeven geen macros bij te houden en kunnen over het algemeen ook meer koolhydraten eten en tegelijkertijd in ketose blijven.

Is duo coaching mogelijk?

Alle keto coaching pakketten zijn afgestemd op 1-op-1 coaching voor volwassenen: de intake, coachgesprekken en de dagelijkse support zijn altijd persoonlijk. In overleg kan er wel gekeken worden of een pakket kan worden aangepast om coaching voor een partner mogelijk te maken.

Wat kost keto coaching?

De tarieven en inhoud van de verschillende pakketten kan je hier vinden. Losse coach gesprekken en WhatsApp coaching als aanvulling op een pakket behoren ook tot de mogelijkheden.

Kan ik ook mijn eigen coaching pakket samenstellen?

De coaching pakketten in het aanbod sluiten aan bij de wensen en doelen van het merendeel van mijn cliënten. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jij liever een andere samenstelling ziet: langer of juist korter, meer of minder gesprekken enzovoort. Omdat de pakketten opgebouwd zijn uit blokken is een pakket op maat daarom altijd mogelijk. Neem dus even contact op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Heb je ook een praktijkruimte?

Ik heb geen praktijk ruimte en dat is een bewuste keuze. Mijn cliënten komen overal vandaan, zowel in Nederland als in het buitenland. Reizen naar een in Utrecht gelegen praktijkruimte voor een intake of een coach gesprek is daarom voor de meeste mensen gewoon niet haalbaar. Door middel van video gesprekken is het toch mogelijk om het persoonlijke karakter van een intake of coachgesprek te bewaren. De dagelijkse support vindt plaats via Whatsapp, email of Messenger.

Is de praktijk gecertificeerd?

Ja, ik ben in het bezit van vier Nutrition Network certificaten:

  • Professional Training in LCHF/Ketogenic Nutrition & Treatment
  • LCHF in Clinical Practice Online Training
  • Diabetes Reversal
  • Obesity: Risk & Reversal

Nutrition Network is het internationale onderwijs platform van de Noakes Foundation. Je kan mijn registratie hier vinden.

Tevens ben ik in het bezit van het PIM certificaat Treating metabolic syndrome, type 2 diabetes and obesity with therapeutic carbohydrate restriction.

Overige registraties:

Moet ik zelf aantekeningen maken tijdens een gesprek?

Aantekeningen maken is niet nodig, het mag natuurlijk wel maar na een intake of een coachgesprek krijg je altijd een follow-up mail met daarin de besproken punten en aanvullende informatie.

Kan ik ook voor een maaltijdplan bij jou terecht?

Ik verstrek geen maaltijdplannen. Een maaltijdplan moet allereerst voldoen aan een groot aantal eisen: persoonlijke macros, budget, smaak, intoleranties, allergieën, culturele achtergrond en ga zo maar door. Dit vergt tijd waardoor de kosten van een coaching pakket enorm omhoog zouden gaan. Ik kies er daarom ook liever voor om mijn coaching zo toegankelijk mogelijk te houden.

In de praktijk is verder ook gebleken dat het vanaf het begin zelf leren plannen van maaltijden enorm belangrijk is voor het slagen van deze leefstijl: het geeft inzicht in de eigen macros, leert je om goed luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en geeft het nodige zelfvertrouwen. Uiteraard geef ik wel ondersteuning hierbij als dat nodig is: meekijken met de maaltijd planning is onderdeel van de dagelijkse support.

Ik weet niet zeker welk keto coaching pakket voor mij geschikt is, kan jij mij daarbij helpen?

Een adviesgesprek is dan zeker aan te raden. Dit kan telefonisch en is altijd gratis. Voor het maken van een afspraak kan je hier je gegevens invullen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met mij op via het contact formulier: