Uncategorized

Waarom wil jij starten met keto?

Ik vraag mijn cliënten tijdens een adviesgesprek altijd uitgebreid naar hun motivatie om te beginnen met keto. De vier die ik hieronder in de poll noem, dat zijn de meest voor de hand liggende natuurlijk en die blijven altijd terug komen.

Maar ik hoor nog veel vaker hele andere motivaties, die pas naar boven komen als ik even doorvraag. Heel persoonlijke als ‘Ik ben gepest in mijn jeugd en nu ik wil af van mijn slechte zelfbeeld’. Of ‘Ik probeer al heel lang zwanger te worden maar het lukt niet, en ik denk dat een gezondere leefstijl mij daarbij gaat helpen’. Maar ook ‘Ik wil het goede voorbeeld geven aan mijn gezin, zij zijn net als ik niet zo gezond bezig, en iemand moet het voortouw nemen anders gaat het mis’.

Leefstijl gaat over meer dan alleen gewicht, of die medicatie waar je vanaf wilt. Dat zijn zeker hele belangrijke drijfveren, absoluut, maar die nuances…die maken de reis naar de goede gezondheid pas echt persoonlijk.

Hulp nodig bij het starten met keto? Neem even een kijkje bij het coaching aanbod.