Uncategorized

Informatie voor de huisarts

Het komt steeds vaker voor dat cliënten zich bij mijn praktijk aanmelden na een leefstijl advies van de huisarts. Ik maak hier bewust gebruik van de term ‘na een advies van’ in plaats van ’op verwijzing van’: keto coaching wordt immers niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Een huisarts kan daarom ook niet doorverwijzen naar een keto coach zoals dat bij een reguliere diëtist wel het geval is.

Alhoewel er inmiddels ook diëtisten zijn die in hun praktijk advies verstrekken met betrekking tot een koolhydraatarm dieet kunnen er diverse redenen zijn waarom iemand toch liever gebruik maakt van private keto coaching. Keto coaching gaat veel verder dan voedingsadvies: dagelijkse begeleiding van een ketogeen expert garandeert dat persoonlijke doelen worden behaald. Niet alleen het voedingspatroon komt daarbij aan bod, maar juist ook alle mentale factoren die een rol spelen bij het wel of niet slagen van deze leefstijl.

Patiënten zijn gewend dat dergelijke zorg gedeeltelijk of zelfs volledig wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Er ontstaat dan een situatie waarin een patiënt wel graag het leefstijl advies van de huisarts ter harte wil nemen, daarbij zelf het liefst voor keto coaching kiest maar daar niet voldoende middelen voor heeft.

Om hierin tegemoet te kunnen komen bied ik nu het volgende:

  • cliënten die op basis van het leefstijl advies van hun huisarts gebruik willen maken van keto coaching ontvangen 15% korting op de prijs van een coachgesprek of coachgesprek+
  • dagcoaching voor €40 per week in plaats van €50
  • overleg over de voortgang van de cliënt is altijd mogelijk


Om de patiënt in aanmerking te laten komen kan worden volstaan door vooraf hier contact op te nemen. Ook voor het maken van een telefonische afspraak kan gebruik worden gemaakt van het contactformulier.