Uncategorized

Of ik die ene keto goeroe ken?Als ik toch eens geld zou krijgen voor iedere keer dat ik dit hoor tijdens een kennismaking:

‘Ik doe al al een tijdje keto volgens meneer/mevrouw X, ken jij die?’

De keto goeroe

Oftewel: een (semi) beroemdheid binnen de keto community.

Ik ken ze (bijna) allemaal hoor. Zou ook wel gek zijn als dat niet zo zou zijn natuurlijk: keto collega’s doen vaak hele interessante dingen waardoor ik weer nieuwe inzichten krijg. Inzichten die ik mooi kan toepassen op mijn eigen werk.

Leren van elkaar is normaal en verstandig.

Een probleem is wel dat ze soms erg dogmatisch zijn.

Their way or the highway.

Dat merk je vooral als je lid bent van hun online groepen: één keertje tegen de ‘leer’ ingaan en je ligt eruit.

Letterlijk

Ik kan het weten, want het is mij ook overkomen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik minder actief ben in dat soort groepen en alleen mijn oor te luisteren leg. En ik ben nogal kieskeurig geworden: ik kies alleen nog voor groepen van keto collega’s die openstaan voor discussie. En dus ruimte bieden aan de mogelijkheid dat er niet één juiste manier van keto bestaat.


Het is ook een speerpunt in mijn praktijk:

  • er bestaat zoiets als een goed geformuleerde basis keto leefstijl
  • individuele verschillen maken dat die basis per persoon aangepast kan én moet worden


Dus als jij mij in al je enthousiasme vertelt over meneer of mevrouw X en dat je daar zoveel aan gehad hebt dan laat ik jou gewoon je verhaal daarover doen. Want dat het jou op het keto pad heeft gebracht, dat staat als een paal boven water. En dat is gewoon top.


Maar nu zit je toch bij mij. Want:

  • je hebt moeite om het vol te houden
  • de resultaten vallen je tegen
  • je voelt je niet 100%


Tijd dus om jouw keto leefstijl volgens meneer of mevrouw X eens onder de loep te leggen. Want hoe correct die ‘leer’ ook is: het werkt dus niet helemaal voor jou. En dat is minder top.

Het is belangrijk dat jij een keto leefstijl vindt werkt en ik help jou daar graag bij.