Uncategorized

Eet jij als een klein kind?

Van iedere tien vrouwen die starten met mijn ‘Met keto door de overgang’ traject geeft gemiddeld de helft aan op het intake formulier dat zij 1200 calorieën of minder per dag eten. Waarom is dat?

‘Als ik meer eet kom ik aan’ of ‘als ik meer eet val ik niet af’

Ik zal dit even in perspectief plaatsen voor jou:

 • de energiebehoefte van een meisje in de leeftijd van 4-8 jaar is 1400 calorieën
 • dat van een meisje tussen 1-3 jaar 1000 calorieën

En hier zie ik dan volwassen vrouwen die net zoveel eten als een klein kind. Vrouwen met banen, gezinnen, een druk sociaal leven, sport, studies, mantelzorg, noem het maar op.

Zien jullie ook de waanzin?

Ik zie vooral ook de directe gevolgen:

 • HONGER!
 • haaruitval
 • altijd koud
 • weinig energie
 • huidproblemen
 • verstoorde slaap
 • vitamine tekorten
 • een slecht humeur
 • schildklierproblemen

…en ja, een onvermogen om op een adequate manier af te vallen. Want ‘ik kom al aan als ik zelfs maar naar eten kijk’. Ook als iemand verder heel gezond eet, of zelfs al keto doet.

Een beschadigde stofwisseling.

Ik kan het trouwens weten, want dat is precies hoe het bij mij werkt: als ik gedurende lange tijd onbewust te weinig eet (te druk, geen zin om te koken, zit niet lekker in mijn vel etc.) kom ik aan. Ga ik voldoende eten, val ik af.

En daarmee kom ik dus direct bij de oplossing, namelijk weer voldoende gaan eten, als in:

 • de juiste hoeveelheden om in jouw energiebehoefte te voorzien
 • in de juiste macro verhoudingen (vetten! eiwitten!)
 • op de juiste momenten van de dag
 • onbewerkte voeding

De Metabolisme Reset.

En dat kan best eng en spannend zijn. Want je kan in eerste instantie aankomen in gewicht. Als je dan niet weet dat dit tijdelijk is kan je in paniek raken. En val je ook weer snel terug op oude gewoontes, denkend ‘zie je wel!’.

Maar zo kom je natuurlijk nergens.

Als je bedenkt dat van van iedere tien vrouwen de helft hiermee worstelt is de kans groot dat jij jezelf hier in herkent. Wil jij aan de slag met een beproefde en vooral veilige methode? Meld je dan ook aan voor het ‘Met keto door de overgang’ traject en wij gaan direct samen aan de slag.