In 2013 kreeg ik de diagnoses Leaky Gut syndroom, prikkelbaar darm syndroom en Raynaud’s syndroom. Ik verdiepte mij daarna direct in het verbeteren van mijn leefstijl: na laag-FODMAP, Paleo en Primal kwam ik uit bij de ketogene leefstijl. Inmiddels ben ik compleet symptoom- en klachtenvrij en dat wil ik graag zo houden: voor mij is keto een keuze voor het leven.

Ik raakte zo gepassioneerd door de keto leefstijl dat het ook mijn werk werd: ik werkte anderhalf jaar als free-lance administrator en online keto coach voor KetoDiet App. Gelijktijdig ben ik mijn eigen praktijk gestart. Naast mijn huidige werkzaamheden ben ik ook contributor bij Keto Vale.

Ik ben in het bezit van vier Nutrition Network certificaten:

  • Professional Training in LCHF/Ketogenic Nutrition & Treatment
  • LCHF in Clinical Practice Online Training
  • Diabetes Reversal
  • Obesity: Risk & Reversal

Nutrition Network is het onderwijsplatform van de Noakes Foundation. Je kunt mijn registratie hier vinden.

Tevens ben ik in het bezit van het PIM certificaat Treating metabolic syndrome, type 2 diabetes and obesity with therapeutic carbohydrate restriction.

Overige registraties:

Ik ben als voedingsdeskundige gespecialiseerd in keto tijdens de overgang en stress management. Dus ben jij een vrouw die net start met de overgang of er al middenin zit? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Mijn kennis, expertise en ervaring wil ik graag met jou delen: de overstap naar een ketogene leefstijl is niet altijd even gemakkelijk. Praktische en emotionele support is juist in de eerste drie maanden van groot belang. Met mijn keto coaching praktijk kan ik precies de hulp bieden die jij nodig hebt.

Sevi Rutgrink

Foto: Elles Willems