Mariëtte | 36 | Bergen op Zoom

Lees hier over de keto coaching ervaring van Mariëtte uit Bergen op Zoom

‘Ik heb wel even geaarzeld of ik mijn verhaal op papier wilde zetten, maar wat uiteindelijk voor mij de doorslag gaf was de manier waarop Sevi mij heeft geholpen. En vooral dat wil ik graag doorgeven, zodat anderen er profijt van hebben.

Ik ben recentelijk overgestapt naar de keto leefstijl na zes jaar overtuigd veganisme. Ik ben destijds geleidelijk steeds minder dierlijke producten gaan eten, in het begin zonder duidelijke aanleiding, later raakte ik er van overtuigd dat dierlijke producten gewoon niet goed waren voor mijn gezondheid. En de eerste jaren voelde ik mij ook fantastisch: ik viel af en bleef daarna mooi op gewicht, had heel veel energie en ik voelde mij erg fris, bij gebrek aan een beter woord.

Het voelde echt goed, had het idee dat ik beter af was dan andere mensen ook. Maar de laatste paar jaar werd het steeds minder: ik sliep slecht, had minder energie, sporten ging ook niet meer echt lekker en ik liep vaak dagen rond met een opgeblazen buik. Ik merkte dat ik na het eten van bijvoorbeeld fruit soms ook buikpijn kreeg, dus bovenop het opgeblazen gevoel.

Ik weet het heel lang niet aan mijn eetpatroon, totdat mijn personal trainer opmerkte dat hij het idee had dat ik spiermassa kwijtraakte. En daar schrok ik wel heel erg van. We hadden daar ook een goed gesprek over en hij vroeg aan mij of ik echt persé vegan wilde blijven. Gek genoeg hoefde ik daar, ondanks zes jaar veganisme, niet eens zo lang over na te denken: ik wilde vooral gezond zijn, en dat was ik blijkbaar niet meer.

Via via ben ik bij Sevi terecht gekomen, ik heb diverse vrienden en vriendinnen die ook keto doen dus helemaal nieuw was het niet voor mij. Maar ik wilde, juist omdat ik van zo’n andere manier van eten kwam, een goede begeleiding krijgen. Ik had mij al helemaal ingesteld op weer dierlijke producten eten, ik was zelfs al begonnen met eieren eten, dus het verraste mij wel dat Sevi in eerste instantie aangaf dat vegan keto gewoon een optie was. Ik heb dat dus eventjes overwogen maar met vegan keto bleef de vraag of ik wel voldoende spiermassa kon opbouwen dus ik ben gewoon voor regulier keto gegaan.

In zes weken tijd heeft Sevi mij geholpen met het weer opbouwen van mijn gezondheid. Opvallend is dat het opgeblazen gevoel na één week al weg was, dat had ik niet verwacht. Ik merk ook dat ik beter slaap en ook voor mijn trainingen heb ik nu veel meer energie.

De dagelijkse support en de gesprekken waren precies wat ik nodig had. Ik heb nogal de neiging om alles in één keer goed te willen doen en ik nam daarom niet de tijd om mijn lichaam rustig te laten wennen aan het eten van vlees en vis. Dat Sevi iedere dag de vinger aan de pols hield was daarom zo goed, ik snapte daardoor beter dat ik het rustig aan kon doen. Ze weet ook gewoon ontzettend veel, je merkt al bij de intake dat ze erg veel ervaring heeft.

Die zes weken hebben mij een enorm goede basis gegeven om keto zelf verder voort te zetten. Ik kan keto coaching ook echt aanraden, niet alleen voor zo’n specifieke situatie als die van mij, maar voor iedereen die keto op een gedegen manier wil gaan doen. En Sevi is wat mij betreft de beste keuze.’

This entry was posted in: