Marijke | 54 | Amsterdam

‘Ik heb al vaker een keto dieet gevolgd in de afgelopen twee jaar maar op de een of andere manier lukte het mij nooit om het vol te houden. Mijn man merkte een keer op dat ik in een soort vicieuze cirkel leek te zitten: iedere keer viel ik wel heel vlot af maar als mijn kleding dan net weer lekker zat ging ik toch weer dingen eten die ik beter kan laten staan. En dan kwamen die verloren kilos er zo weer bij plus wat extra. Dat frustreerde mij wel, want op mijn leeftijd is het toch al moeilijk om af te vallen. Daarom stelde mijn man voor om er hulp bij te zoeken.

Ik had eigenlijk geen idee dat het bestond, een keto coach. Ik kwam al snel op Sevi’s website terecht en ik wilde meteen een tien weken pakket nemen. Na een telefoongesprek stelde zij voor om gebruik te maken van het Restart pakket: drie weken coaching voor mensen die al bekend zijn met keto maar hulp nodig hebben om de draad weer op te pakken.

Een van de dingen die zij direct opmerkte was dat ik keto vooral als een korte termijn dieet gebruikte zodat ik weer eventjes bepaalde kleding aan kon. Zij stelde voor dat ik ook eens nadacht over de voordelen van keto op de lange termijn, bijvoorbeeld voor mijn gezondheid.

Dat samen nadenken en praten erover heeft echt geholpen: ik realiseerde mij dat ik de verbeteringen in mijn gezondheid als ik keto doe altijd minder belangrijk vond dan die kleinere maat spijkerbroek. Zo heb ik al een tijdje gewrichtspijnen die zo goed als verdwijnen als ik keto eet maar die meteen weer opduiken als ik stop met keto. Ook slaap ik veel beter tijdens keto periodes. En daardoor is mijn humeur ook veel beter. Dit was gek genoeg echt een eye opener.

Mijn motivatie om keto als leefstijl voor de lange termijn te zien in plaats van een kortdurend dieet is nu echt veel groter. En het mooie is dat mijn man door mijn verhalen over de coaching nu ook besloten heeft om over te stappen op keto. En samen sta je nog sterker natuurlijk.

Ik kan Sevi’s coaching iedereen aanraden, ze geeft heel goede uitleg over de praktische kanten van keto, veel interessante achtergrond informatie maar vooral: ze luistert echt naar je.’

This entry was posted in: