Uncategorized

Jos | 52 | Dordrecht

De keto ervaring van Jos

Ineens zat ik thuis

Ik ben Jos, 52 jaar, 23 jaar getrouwd en vader van 3 kinderen. Ik ben eigenlijk altijd heel erg sportief geweest: voetballen toen ik jong was, hardlopen en later kwam daar wielrennen bij. Ik heb een veeleisende baan en als ik niet bij mijn gezin was bracht ik mijn vrije tijd ook echt het liefst door met sporten. Goed voor mijn hoofd, maar ook goed voor mijn lijf. Ik ben ook altijd redelijk slank geweest.

Toen ik 49 werd kreeg ik ineens verschillende blessures, het kwam allemaal een beetje tegelijkertijd: last van mijn knieën tijdens het hardlopen en mijn rug ging opspelen bij het wielrennen. De huisarts vond dat ik het maar rustiger aan moest doen en verwees mij naar de fysiotherapeut. Ik ben helaas vreselijk eigenwijs en ben, tegen het advies van de fysiotherapeut in, te snel weer gaan sporten. En dat heb ik geweten, die blessures kwamen drie-dubbel zo hard weer terug. Dus toen zat ik ineens echt thuis, zonder vooruitzicht dat ik op korte termijn van die blessures af zou komen.

Niet de handigste hobby om te hebben

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik toen van eten mijn nieuwe hobby heb gemaakt. Ik maakte braaf wel iedere dag een wandeling, maar thuis sloeg ik dan aan het koken en daarna natuurlijk aan het eten. Maar ik begon dus ook buiten die maaltijden om te eten. Zoet of hartig, het maakte mij niet zoveel uit, als ik maar kon eten. Ik groeide dan ook behoorlijk dicht.

Mijn vrouw begon er opmerkingen over te maken en zij wilde dat ik mijzelf ook eens liet nakijken bij de huisarts. Ja en toen ben ik wel geschrokken: bloeddruk aan de hoge kant, hoge bloedsuiker en natuurlijk gewoon fors overgewicht. ‘Meer bewegen, minder eten’ zei de huisarts. En daar kon ik natuurlijk niks mee, want sporten kon ik nog steeds niet vanwege die blessures. Minder eten heb ik wel geprobeerd maar dat vond ik echt een lijdensweg. Ik hield dat hooguit 2 dagen vol en daarna had ik dan een paar dagen waarbij ik alles at wat los en vast zat.

Het roer om

Een goede vriendin van mijn vrouw vertelde mij toen dat zij was overgestapt op de keto leefstijl, ook voor haar gezondheid, en dat zij na een paar maanden aanmodderen zonder resultaat bij Sevi was terecht gekomen. Zij prees niet alleen de leefstijl maar ook Sevi’s keto coaching echt aan dus ik heb mij al een week later ingeschreven voor een programma van acht weken. Let wel, ik wist dus echt helemaal niks van keto af maar ik dacht ‘ik zie wel wat er op mij af komt’.

Sevi vertelde mij meteen dat om weer gezond te worden en af te vallen sporten echt niet noodzakelijk is: het is prettig om lichaamsbeweging te krijgen maar als sporten echt niet kan, zoals bij mij, is de keto leefstijl volgen voldoende. Dat staat natuurlijk wel een beetje haaks op wat de huisarts mij had verteld maar al na een paar weken merkte ik dat zij gewoon gelijk had. Ik viel goed af en gewoon zonder honger te lijden. Toen ik na vier weken op controle ging bij de huisarts bleek ook dat mijn bloeddruk en bloedsuiker weer normaal waren. Dat dat zo snel zou gaan kwam echt als een verrassing. Wat mij nog het meest verbaasde: keto is gewoon ECHT goed eten. Ik vind het ook hartstikke leuk om keto recepten uit te proberen.

Keto coaching helpt echt

Ik had dit niet zonder Sevi’s hulp kunnen doen. Omdat het allemaal zo nieuw was voor mij, en mijn vrouw er ook niks vanaf wist, had ik iedere dag zo ontzettend veel vragen. En dan is het wel heel erg fijn dat je alleen even een WhatsApp hoeft te sturen en meteen uitleg krijgt. Ook de videogesprekken waren erg fijn. Niet alleen omdat ik dan nog meer vragen kon stellen maar juist ook omdat Sevi tijdens die gesprekken echt naar je luistert en het doorheeft als je het ergens moeilijk mee hebt. Ik heb heel veel geleerd over voeding en hoe mijn lichaam in elkaar steekt. Al met al een zeer waardevolle ervaring.


Wil jij net als Jos aan de slag om jouw gezondheid weer op de rails te krijgen? Maak dan eerst een afspraak voor een adviesgesprek. Dit videogesprek duurt 30 minuten en is gratis. Maak voor een afspraak gebruik van de knop hieronder.