Uncategorized

Help, ik hou niet van koken!


Lang niet iedereen houdt van koken, of dat nu om keto gaat of niet, en ik krijg dan ook vaak vragen als ‘Hoe kan ik het mijzelf nou zo gemakkelijk mogelijk maken?’.

Ik heb hier alle begrip voor: sommige mensen vinden koken een fijne hobby maar niet iedereen staat even relaxed in de keuken. Tijdgebrek speelt vaak ook een rol: lange werkdagen, een druk gezinsleven en activiteiten die nog voor de avond gepland staan, zoals sport of studie, zorgen ervoor dat er gewoon niet altijd genoeg tijd is om in de keuken door te brengen. Hier zijn daarom wat snelle tips om jouw keto leven wat gemakkelijker te maken:

  • houd de maaltijden heel simpel en sla ingewikkelde recepten met grote hoeveelheden ingrediënten over: een simpele eiwitbron (vlees, vis of gevogelte), volop groentes en toegevoegde gezonde vetten maken samen een gezonde en vooral snelle maaltijd;
  • misschien is batch cooking, oftewel grotere hoeveelheden vooruit koken, wel iets voor jou; het houdt natuurlijk wel in dat je in één keer voor de hele week inkopen moet doen EN een (deel van) een dag kwijt bent aan koken. Aan de andere kant hoef je dus niet meer iedere dag naar een supermarkt EN niet steeds opnieuw weer bedenken wat je die dag gaat eten…en dat kan een hoop ergernis schelen;
  • zorg ervoor dat je een lijstje hebt met daarop simpele en favoriete maaltijden die je in roulatie kan eten; als het maar lekker genoeg is vinden de meeste mensen het helemaal niet erg om een paar keer per week hetzelfde te eten, het hoeft echt niet iedere dag weer iets nieuws te zijn;
  • zorg voor een goede voorraad basisproducten in je voorraadkast en koelkast; op dagen dat je echt niet wil koken kan je maar beter de juiste keto producten in huis hebben zodat je niet besluit om dan maar te cheaten; denk aan eieren, blikjes tonijn, rauwkost, bacon, gerookte zalm etc.


Op zoek naar inspiratie? Kijk dan ook eens op deze websites:

Keto Vale
Wholesome Yum
Keto Connect
Diet Doctor
Ruled.me
Keto Diet App
I Breathe I’m Hungry
Ditch the Carbs
Real Meal Revolution

Of koop hier een goed keto kookboek!