Uncategorized

Welke mayonaise voor keto?

Welke mayonaise kies je als je keto doet?

In Nederland is in de winkel helaas geen enkele mayonaise verkrijgbaar die echt gezond is én geschikt voor een keto leefstijl: zelfs als er geen suiker in zit is de basis namelijk altijd een ontstekingsbevorderende olie, zoals zonnebloem of raapzaad.

Laat je ook niet foppen door merken die claimen olijfolie te gebruiken voor hun producten: deze bevatten altijd nog voor het grootste deel een ongezonde olie en slechts een klein percentage olijfolie (en bijna altijd suiker).

Meer keus in het buitenland

Voor merken die 100% geschikt zijn voor keto zul je moeten uitwijken naar het buitenland én de portemonnee trekken. De mayonaise van Primal Kitchen bijvoorbeeld bevat enkel avocado olie. Ook het merk Hunter&Gather maakt een mayonaise met enkel avocado olie maar je krijgt voor dat bedrag wel een schrikbarend klein potje (overigens wel erg lekker!).

Mijn advies voor als je af en toe mayonaise gebruikt, en dit gewoon in een Nederlandse winkel wil aanschaffen, is om in ieder geval voor een suikervrije mayonaise te kiezen, de ongezonde olie neem je dan voor lief.

Zelf maken

Ben jij een grootverbruiker? Dan is zelf mayonaise maken de enige gezonde én budget vriendelijke optie. Het kan even experimenteren zijn met wat jij dan lekker vindt: veel mensen vinden dat olijfolie een te overheersende smaak heeft. Avocado olie is milder maar wel weer duurder in gebruik. Vind jij geen enkele olie echt lekker voor jouw mayonaise? Probeer dan eens boter mayonaise.

Wil jij weten welke ingrediënten nou wel of niet geschikt zijn voor keto? Download dan de gratis niet-keto ingrediënten lijst.